Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”Saudiaffären” tilldelas Prix Europa-pris

Publicerad: 29 oktober 2012, 07:39

Bilden är från när de vann på Radiogalan.

Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Ekots grävande reportrar Daniel Öhman och Bo Göran Bodin tilldelades Prix Europa i radioklassen "Bästa granskande journalistik". Även SVT:s "Bron" fick motta ett pris vid galan.


Ämnen i artikeln:

Daniel ÖhmanSveriges Radio

– Vi är extremt stolta för att granskningen som visade på regeringens  hyckleri kring vapenexporten ses som årets viktigaste granskning i  Europa. Att vi får det här priset är enormt hedrade, det var så otroligt många bra reportage som var nominerade, säger Daniel Öhman och Bo Göran Bodin i en kommentar.

De båda vann nyligen i svenska Radiogalan och är även nominerade till Stora journalistpriset för avslöjandet.

Prix Europa delades ut i Berlin och på plats där var också Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

– Det här priset visar på värdet av att satsa på riktig, undersökande  journalistik och hur viktigt Sveriges Radio är i det svenska  mediesamhället. Jag är oerhört stolt över den europeiska uppmärksamheten  kring det fantastiska jobb som reportrarna Daniel Öhman och Bo Göran  Bodin har åstadkommit, säger Cilla Benkö.

Även SVT-serien "Bron" fick motta ett pris, för Europas Bästa Tv-serie. Den produceras av Filmlance International och Nibus Film för SVT och DR.

Linus Fremin

Ämnen i artikeln:

Daniel ÖhmanSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.