Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SBS Radio: ”Enormt tråkigt”

Publicerad: 23 oktober 2013, 09:22

Staffan Rosell

Foto: Resumé

SBS Radio:s vd Staffan Rosell tror att nedläggningen av Radio1 avskräcker branschen från att göra liknande satsningar framöver. Han tycker att avvecklingen visar på de tuffa ekonomiska villkoren för kommersiell radio.


Ämnen i artikeln:

Staffan RosellSBS RadioRadio 1MTG Radio

Staffan Rosell nåddes av beskedet att konkurrenten MTG skrotar pratradiokanalen Radio1 under morgonen:

– Det är enormt tråkigt. Kanalen var ett starkt försök att bredda svensk radio. Det här ett bevis för hur svårt det är för kommersiell radio att etablera en pratradiokanal med höga licensavgifter och ett väldigt starkt public service.

Tror du att vi kommer att få se en liknande satsning inom kommersiell radio igen?
– Om man ser Radio1 som ett försök så är det här inte särskilt uppmuntrande. I nuläget saknas det förutsättningar. En pratradiokanal kan inte överleva ekonomiskt med bara Stockholm som marknad. Samtidigt som P1 finns över hela landet. Förutsättningarna är fel, säger Staffan Rosell och fortsätter:

– Radio1 har trots allt visat att man kan få en publik till en pratradiokanal. Kanalen har stadigt vuxigt och Robert Aschbergs program har aldrig varit större än nu. Kanalen skulle behövt mer tid för att nå en bättre räckvidd. Men förutsättningarna finns inte där i dag.

Anser du att MTG Radio har haft tillräckligt med tålamod?
– Det kan inte jag bedöma. Jag tycker att de har gjort en stark satsning som de ska ha credd för.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.