Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SBS Radio riskerar särskild avgift

Publicerad: 9 december 2013, 12:11

Staffan Rosell

Foto: Pressbild

Sändningarna i SBS Radio gynnade kommersiella intressen och innehöll för mycket reklam. Det anser Granskningsnämnden som därför fällde sändningarna.


Ämnen i artikeln:

Staffan RosellSBS RadioGranskningsnämnden

På eget initiativ har Granskningsnämnden granskat några av SBS Radios sändningar i Mix Megapol Södra Skåne, Mix Megapol Norra Skåne och Rockklassiker Jönköping. Sändningarna i Mix Megapol fälls nu för otillbörligt gynnande av företag som sponsrade evenemanget "Mix Megapol Fjällkalas 2013".

Sändningarna i Rockklassiker innebar ett gynnande av ett företag som tillhandahöll vinsten i en tävling. Alla sändningarna sägs innehålla bland annat säljfrämjande sponsringsmeddelanden och mer reklam än vad som är tillåtet.

Granskningsnämnden fällde av följande anledning sändningarna och SBS Radio riskerar nu en särskild avgift om 40 000 kronor respektive 30 000 kronor.

Övriga fällande beslut:  

• TV4 fälldes för att ha sänt felaktigt utformade sponsringsmeddelanden och riskerar en särskild avgift om 50 000 kronor.

• I SVT:s program Mänsklighetens historia visades med start ca klockan 17 obehagliga och våldsamma scener som kunde vara skrämmande för barn. I synnerhet en av scenerna var sådan att sändningen stred mot bestämmelsen om hänsyn till televisionens särskilda genomslagskraft.

•Nämnden konstaterade att TV4 inte hade textat det förinspelade humorprogrammet SNN News vilket stred mot kravet på textning i sändningstillståndet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.