Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

"Som att vinna Nobelpriset”

Publicerad: 1 juni 2010, 06:44

Tina Jansson lider av nervsjukdomen ALS – hon är förlamad och kan inte prata. Nu blir hon Lyssnarnas sommarvärd i P1. Hennes bidrag ”Tänk att jag inte är död än" läses upp av hennes syster.


Ämnen i artikeln:

Sommar i P1

Tina Jansson. Foto: SR.

Tina Jansson, 45, från Örebro fick flest röster av de tio finalisterna – nu ska hon göra Lyssnarnas Sommar den 21 juli i P1. Hennes bidrag ”Tänk att jag inte är död än” läses upp av hennes syster – på grund av nervsjukdomen kan Tina Jansson nämligen inte prata.

I stället har Tina Jansson skrivit sin berättelse med hjälp av en högteknologisk lösning bestående av en liten reflex på glasögonen och en huvudmus på datorn.

– Det känns som att få Nobelpriset. Det är stort att få så många lyssnare till det man vill säga, att få det utrymmet, säger Tina Jansson i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

– Tina Janssons bidrag var väldigt starkt och jag blev själv mycket berörd när jag lyssnade på det. Nu ser jag verkligen fram emot att höra henne utveckla sina tankar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sommar i P1

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.