Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR-chef kräver sänkt skatt

Publicerad: 13 november 2009, 13:13

Förre radioteaterchefen Jasenko Selimović kandiderar till riksdagen för folkpartiet och propagerade i radions OBS för lägre skatt i Sverige.
– Ett misstag, säger SR:s programdirektör Björn Löfdahl.


Public service-bolagen är mycket känsliga för politiskt engagemang bland medarbetarna, särskilt inför ett valår. Därför väckte det förvåning när kulturprofilen Jasenko Selimović i måndags presenterades som chef för radioteatern och kandidat för folkpartiet. Han har redan efterträtts som teaterchef av Henrietta Hultén, men arbetar kvar på SR.

I anslutning till programpresentationen skrev Jasenko Selimović på SR:s webb bland annat följande:
”I det här landet har vi på något underligt vis kommit fram att det, som i verkligheten är världens högsta skatter, är egentligen en lagom nivå. Och den som starkt kräver en förändring av den skattenivån förklaras för en ”nyliberal”, eller något sådant lika extremt.”

– Det var ett misstag att presentera honom som radioteaterchef, säger nu programdirektör Björn Löfdahl.

Han arbetar med utredningsuppdrag åt mig och hans framtid klarnar troligen efter nyår.

Det politiska engagemanget har Björn Löfdahl inga principiella invändningar emot, men påpekar att SR tillämpar en karantän för politiskt aktiva anställda de sista sex månaderna före ett val.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.