tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR får ny Paris-korrespondent

Publicerad: 22 november 2013, 13:25

Foto: Pressbild.

Beatri e Janzon blir ny Paris-korrespondent för Sverige Radio. Hon har arbetat i Ekots utrikesgrupp under nio år. Beatrice Janzon ska rapportera från Italien, Spanien och Portugal i första hand, men även Algeriet, Tunisien och Marocko ingår i bevakningsområdet.

Ämnen i artikeln:

Johan PerssonMartin Schibbye

KB

Karl-Johan Byttner


Beatrice Janzon är en erfaren utrikesreporter för SR och var bland annat korrespondent i Oslo under fyra år.

–  Det känns bra med en så erfaren bevakare av de här viktiga länderna.  Beatrice har så många starka sidor som reporter. Hon är mycket idérik  och bra på att knyta kontakter. Och Paris är och förblir en europeisk  metropol där det är naturligt att ha en korrespondent, säger Ekots  utrikeschef Per Eurenius i en kommentar.

Beatrize Janzon har gjort  reportageresor i en rad länder och bland annat bevakat piraterna utanför  Afrikas Horn samt rättegången mot journalisterna Johan Persson och  Martin Schibbye.

Hon har också vikarierat som korrespondent i flera omgångar i Bryssel, New York och Washington.

Beatrice Janzon har också varit ekonomireporter och producent på Ekot.

Sydeuropa och Nordafrika blir nu hennes bevakningsområde.
–  Det här är ett jobb som jag har drömt om. Jag är fantastiskt glad! Och  jag längtar efter att få vara reporter varje dag, säger Beatrice Janzon i  en kommentar.

Hon lekte radiojournalist redan som barn på Frösön i  Östersund och ordnade sitt första radiojobb som 19-åring på Sveriges  Radio Jämtland.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev