Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR gick på Facebook-bluff

Publicerad: 14 januari 2010, 14:08

P3 Nyheter rapporterade i klockan 7 i morse om den nya Facebook-gruppen ”Profilbesökaren”. Den skulle kunna visa vem som varit inne på din profil.
Men sedan bytte gruppen namn till ”Vi som gillar barnporr”.


Ämnen i artikeln:

Sveriges RadioFacebookP3 Nyheter

I P3 Nyheters inslag från i morse sägs fem unga programmerare ligga bakom Facebookgruppen. Genom att addera minst 40 procent av sina vänner till gruppen ska du kunna få information om vilka som besöker din profil.

I inslaget uttalar sig en programmerare som vill vara anonym.

Reaktionerna på inslaget har varit starka. Gruppen används nämligen för att snabbt bygga upp många medlemmar. Sedan byter den namn till ”Vi som gillar barnporr”. Den första gruppen är nu borta, men nu finns en ny grupp som heter Profilbesökaren 3.0 med drygt 200 medlemmar.

Martin Jönsson är ansvarig för P3 Nyheters sändningar nu på eftermiddagen. Informationen om Facebook-gruppen har uppdaterats på SR:s hemsida. Men han vet inte om de gick på en bluff i morse.
– Reportern jobbar fortfarande på en uppföljning. Men vi fick själva anledning att tvivla eftersom vi fick stor respons från våra lyssnare.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.