Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR hämtar stabschef från SVT

Publicerad: 17 mars 2009, 10:51

Jan Petersson, strategichef på SVT, värvas till Sveriges Radio, där han får det nya jobbet som stabschef. Exakt vad jobbet kommer att innebära är under utredning.


Jan Petersson Foto: Cecilia Ohlsson/SVT

Jan Petersson blir den sista pusselbiten i Sveriges Radios bantade ledningsgrupp. Han börjar på SR redan på fredag, men kommer inte tillträda tjänsten som stabschef förrän den första maj.

Var det svårt att locka över dig?
– Jag funderade lite, men det känns väldigt spännande med det här uppdraget som blir lite bredare än mitt jobb på SVT.

Vad kommer att ingå i ditt jobb?
– Jag ska ansvara för kommunikation, kontakter med politiker. Jag kommer att jobba med juridik och hur vi ska kommunicera med vår publik. I rollen ingår också omvärldsbevakning.

Vad har du för bakgrund?
– Jag började som reporter på lokalradion i Malmö och Kristianstad 1980. Jag har sedan jobbat på Ekot och med SR:s biståndsverksamhet Media Development Office. Jag har varit i Bryssel som chef för de nordiska public service-bolagens gemensamma EU-representation i Bryssel. De senaste åren har jag varit på SVT som strategichef.

Du ska jobba med kommunikationsfrågor. Din vd Mats Svegfors sa igår att bloggar är smörja. Håller du med honom?
– Den frågan ber jag att få passa på.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.