Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR kovänder om Soran Ismail

Publicerad: 11 december 2014, 07:09

Soran Ismail i Morgonpasset.

Foto: Mattias Ahlm/SR

Sveriges Radio ändrar sig om Soran Ismail som nu får stanna i Morgonpasset inför extravalet, The Guardians chefredaktör Alan Rusbridger hoppar av efter 20 år och Harrys fälls för sexistisk reklam. Läs fler nyheter i Morgonsvepet.


SR kovänder om Soran Ismail
Tidigare i år ansågs komikern Soran Ismail vara för kritisk mot SD för att få fortsätta som programledare i "Morgonpasset" i P3 inför höstens val. Han tvingades därför att ta en time out. När beskedet kom om att Svewrige står inför ett extraval gick SR tillsammans med SVT ut och sa att de skulle se över sina programledare. Men i går gick Mattias Hermansson, kulturchef och ansvarig utgivare på Sveriges Radio, ut med beskedet att Soran Ismail får vara kvar på Morgonpasset inför extra valet.
– Jag tycker att det är bra. Jag är inte på något sätt partisk. Jag tycker inte att det jag gör och säger krockar med public service, säger Soran Ismail till SvD, där han också är kolumnist.

The Guardians chefredaktör hoppar av
Efter 20 år slutar nu Alan Rusbridger som chefredaktör på The Guardian. Han har blivit omskriven sedan han publicerade material från visselblåsaren Edward Snowden. I stället blir han styrelseordförande för Scott Trust som driver The Guardian, skriver han på twitter, enligt SvD.

Harrys fälls för sexistisk reklam
En affisch som skulle marknadsföra en Halloweenfest på Harrys i Borås har fällts för att vara könsdiskriminerande. "Kvinnorna framställs som rena sexobjekt", tycker Reklamombudsmannen. Affischen anmäldes av Sveriges Kvinnolobby och Harrys har ännu inte svarat på fällningen, skriver SR.

Utskällda TV4-programmet "Förkväll" tillbaka
Det blir Agneta Sjödin och Kristin Kaspersen som ska ta sig an uppdraget att leda nystarten av programmet, enligt obekräftade uppgifter till Aftonbladet. Programmet har lagts ned två gånger tidigare. Den här gången beräknas starten bli i vår, skriver Aftonbladet.

Instagram bräcker Twitter
Nu har den Facebookägda bildtjänsten 300 miljoner aktiva användare, enligt siffror från dem själva. Med aktiva menas de som loggar in minst en gång i månaden. Det innebär att de nu för första gången är större än Twitter i antalet användare. Twitter har 284 miljoner aktiva användare, enligt Recode.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.