Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR lanserar renodlad nyhetskanal

Publicerad: 9 maj 2011, 08:01

Sveriges Radio planerar att lansera en nyhetskanal för mobil och webb i höst. Kanalen är en testversion som kommer att sändas på prov under fyra månader. – Beroende på hur vi lyckas kommer vi att ta detta vidare, säger Björn Löfdahl, programdirektör på SR, till Resume.se.


Björn Löfdahl, programdirektör på SR.

Till hösten lanserar Sveriges Radio en renodlad nyhetskanal för webb och mobil. Programmet är en testversion som kommer att innehålla både internationella och nationella nyheter i olika nyhetsgenrer.

– Det är i grunden en flödande nyhetskanal som ska vara snabb och uppdaterad om vad som händer runt om i världen. Tanken är att vi ska använda och utnyttja oss av allt nyhetsmaterial som vi har i Sveriges Radio. Vi vill visa på kraften i det SR gör, säger Björn Löfdahl, programdirektör på SR, till Resume.se.

Nyhetsprogrammet, som ännu inte har något namn, kommer att sändas under större delen av dagen och kvällen.

– Beroende på hur vi lyckas kommer vi att ta detta vidare. Vi har aldrig testat det här formatet och vi får se om det blir bra. Men vi har inga planer på att fortsätta i dagsläget, säger Björn Löfdahl.

Malin Carlehäll

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.