Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR lanserar sportapp för smarta telefoner

Publicerad: 10 januari 2013, 09:19

Sveriges Radio släpper nu sin andra specialämnes-app för smartphones. Den här gången ger appen bland annat tillgång till alla matcher i Elitserien och Allsvenskan.


Radiosporten Play, som appen heter smygsläpptes för andriod-telefoner för en månad sedan, och i måndags kom den för iPhones. Men ännu har SR inte börjat marknadsföra den.

Allt innehåll streamas live och innehållet kommer från Radiosporten och P4s lokala sportredaktioner.

- Vi började faktiskt sända alla matcher i Allsvenskan och Elitserien redan 2005, säger Daniel Boo, app-ansvarig på Sveriges Radios digitala medier. Men nu när vi packat ihop allt i en praktisk app, så hoppas vi att ännu fler ska upptäcka att vi faktiskt sänder deras favoritlags matcher.

Redan tidigare har Sveriges Radio släppt barnradio-appen Radioapans banankalas och Radiosporten Play är nästa steg i Sveriges Radios stategi att nå sina lyssnare i alla kanaler.

- Internet är det bästa som hänt radion, säger Daniel Boo. Det har dels gett alla som vill sända pratradio en möjlighet att göra det, och dels gjort att vi kan nå våra lyssnare på ett sätt som vi inte kunde förr.

Att det kommer att bli fler segmenterade appar i framtiden verkar det inte vara någon tvekan om. Frågan är bara vilka ämnen som ska förpackas och när.

- Problemet med appar är att de kostar en del att ta fram för oss, säger Daniel Boo. Och när de är klara så måste vi hela tiden justera dem så att de fungerar så som vi vill att de ska göra. Just nu har vi inga klara planer för nästa app utan vi ska försöka trimma de vi har först.

Och att SR skulle ta betalt för appar håller Daniel Boo inte för troligt.

- Nja, om jag skulle tolka de lyssnare jag har varit i kontakt med, så skulle de nog överge oss om vi tog betalt. De har ju redant betalat för innehållet  en gång.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.