Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”SR måste vara extra noga med hur man behandlar personalen”

Publicerad: 17 december 2012, 10:37

Sveriges radio har en felaktig personalpolitik enligt journalistklubbens ordförande Ulrika Hyllert. I en intervju med Resumé går hon till motangrepp mot personaldirektören Ingrid Wibom. Hon menar att det går att ha fler fasta tjänster och minska andelen visstidsanställda utan att det påverkar ekonomin.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

De senaste veckorna har Resumé rapporterat om de otrygga anställningsformerna på Sveriges Radio. Bland annat kommer nästintill hela redaktionen på Musikguiden i P3 att bytas ut efter årsskiftet.

I en intervju med Resumé i förra veckan beskrev Sveriges Radios personaldirektör Ingrid Wibom att de otrygga anställningarna är ett problem för hela Mediesverige, snarare än bara Sveriges Radio.

Hennes påstående möter kritik från Ulrika Hyllert, ordförande i Sveriges Radios journalistklubb.

– För Sveriges Radio är det lätt att komma undan med att säga att det är ett problem för hela Mediesverige. I dagsläget är det en väldigt hög andel på Sveriges Radio i Radiohuset som har olika visstidsanställningar och programanställning. I fallet med Musikguiden så var det extremt, säger Ulrika Hyllert till Resumé.

Ulrika Hyllert anser att Sveriges Radio blir agendasättande om medarbetarna kan jobba tryggt och långsiktigt. Det tar ungefär två år för radioröster att bli profiler enligt Ulrika Hyllert.

Enligt henne är Musikguiden bara ett av många exempel från redaktioner på många orter där stora delar av personalstyrkan byts ut.

– Det går emot Sveriges Radios egna riktlinjer för hur vi ska jobba...riktlinjerna för hur Sveriges Radio ska jobba agendasättande och profilskapande. Det går också emot de publicistiska krav som finns gentemot public service. Jag hoppas att den nya bemanningsstrategin leder fram till kloka tankar beslut.

Hur ser du på att det ser ut som det gör hos er samtidigt som Kaliber tidigare i höstas genomförde en granskning av bemanningsföretagen?
– Det ser inte bra ut. Public service ska vara lite bättre när det kommer till frågor om anställningstrygghet. Just eftersom vi är finansierade av allmänheten/licensbetalarna skattemedel. Situationen måste förbättras och Sveriges Radio måste bli extra noga med hur man behandlar sin personal.  

Vilka förändringar skulle du vilja se?
– Jag skulle vilja se att Sveriges Radio inrättar fler fasta tjänster och minskar antalet visstidstjänster. Det kostar pengar att lära upp nya medarbetare, säger Ulrika Hyllert och fortsätter:

– Politikerna borde ta ett större ansvar om man ser till sändningstillståndet. Sveriges Radio måste stå för kvalité och kravet på att ha en så pass hög andel utomstående som det är i dag hämmar den journalistiska kvalitéen. Det är svårare att sköta sitt jobb med bristande anställningstrygghet. Jag tror aldrig det var meningen att kravet på utomstående skulle innebära en så stor andel otrygga anställningar.programanställningarna skulle präglas av otrygga anställningar.

Personalfrågorna verkar vara en het potatis på Sveriges Radio. Vilken fråga diskuteras mest?
– Otrygga anställningar är en jättestor fråga inom Sveriges Radioi Radiohuset i alla led. Jobbet med att få tillräckligt många programanställda eller utomstående på andra sätt är ett jättejobb för ledningen.

Ulrika Hyllert är extra kritisk mot programanställningarna.
– Jag tror inte nyutexaminerade studenter från Journalisthögskolan kan räknas till kategorin av utomstående om man vill se berikning i dess rätta mening. Det borde istället handla om kulturarbetare som ges plats i radion. Ge istället journalister trygga anställningar och låt berikningen finnas i en rimlig omfattning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.