tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR:s Bibi Rödöö svarar på kritiken

Publicerad: 16 juni 2014, 08:58

Bibi Röödö

Foto: Yasmine Winberg

I förra veckan kritiserade Resumés förra chefredaktör Viggo Cavling valet av sommarpratare. Nu svarar programchefen Bibi Rödöö på kritiken och hävdar att hon inte kan ta hänsyn till allas önsemål om vilka som ska få sommarprata: "Jag hörsammar inte alla önskningar om medverkan" skriver hon på SVT Opinion.

Ämnen i artikeln:

Viggo CavlingSommar i P1SommarpratareBibi Rödöö

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I sitt kritiska debattinlägg föreslog Viggo Cavling att Avpixlats Mats Dagerlind och Dispatch Internationals Ingrid Carlqvist.

I sitt svar på kritiken framhåller programchefen Bibi Röödö omöjligheten att göra alla nöjda i ett program som engagerar så många som "Sommar i P1".

"Inte ens den skickligaste matematikern skulle kunna få ihop ekvationen", skriver hon på SVT Opinion.

Hon tar upp flera andra exempel på förslag kring programmet som framförts i offentligheten den senaste veckan och understryker att det är viktigare att ta vara på lyssnarnas önskningar än förslag från mediekollegor.

"Det vore mig främmande att, som Viggo Cavling uttrycker det, "raljera över alla dumhuvuden som hör av sig till redaktionen och föreslår sig själva"

... det känns tungt att krossa hundratals drömmar varje år. Däremot tynger det mig inte lika mycket att inte hörsamma alla önskningar om medverkan från kollegor i mediebranschen."

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev