Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR:s nya korrespondenter – i Norden

Publicerad: 6 maj 2014, 09:54

Anna Landelius, Thella Johnson och Jens Möller.

Foto: Karin Olsson-Bendix, Micke Grönberg och Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Efter tragedin med Nils Horner i Kabul ska Sveriges Radio förstärka bevakningen utomlands. Public service-företaget börjar med att förstärka Norden-bevakningen med tre nya korrespondenter.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Thella Johnson stationeras i Helsingfors med Finland, Baltikum och Polen som bevakningsområde, Jens Möller ska bevaka Norge och Island med bas i Göteborg och Anna Landelius ska bevaka Danmark Färöarna och Grönland med bas i Malmö.  

– Jag vet att publiken är mycket intresserad av vad som sker i våra närområden och jag har länge velat få till en förstärkning av vår närvaro i Norden. Jag är oerhört glad att nu kunna presentera dessa tre skickliga reportrar, säger Ekochefen Anne Lagercrantz, i ett pressmeddelande.  

Thella Johnson har jobbat på Sveriges Radio sedan 1998, bland annat som programledare för P3:s Ketchup och Flipper. Hon har varit vikarierande Asien- och Sydeuropakorrespondent.  

Anna Landelius började på Sveriges Radio 2001 och har sedan dess varit på både P3 och P4 innan hon 2007 började som reporter och producent på P1, framför allt i Studio Ett.  

Jens Möller har arbetat på Sveriges Radio sedan 1993. Han har bland annat jobbar som lokal nyhetsreporter i Halland och varit korrespondent i Bryssel sedan 2010.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.