Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR:s Sommar-start på Skansen och Stureplan

Publicerad: 10 juni 2008, 10:00

I morgon presenterar Sveriges Radio årets sommarpratare. Då växer presskonferensen till ett evenemang som kan följas på fyra olika sätt.
– Vi vill så klart nå ut till så många som möjligt, säger SR:s marknadschef Rebecka Ioannidis Lindberg.


Den årliga presentationen av sommarpratarna i "Sommar" är troligtvis Sveriges Radios mest uppmärksammade presskonferens. Normalt håller man den i parken utanför SR-huset vid Gärdet och sänder direkt i P1.

Men i år blir det ett större, mer publikt, event. Presentationen sker på Solliden-scenen på Skansen. Den kommer att sändas i P1 men även i SVT24. Tv-sändningen visas dessutom på storbildsskärmen på Stureplan där SR ska dela ut radioapparater till dem som vill lyssna.

– Det är första gången vi blir så publika, säger Rebecka Ioannidis Lindberg, marknadschef på SR, till Resume.se.

Når ni inte tillräckligt många i era egna kanaler?
– Jo, men vi vill så klart nå ut till så många som möjligt.

Nästa år kommer man sannolikt att satsa ännu mer – då firar programmet som blivit en svensk institution 50 år. Rebecka Ioannidis Lindberg säger om årets omgång att man fortsätter med sms-påminnelserna som lanserades för två år sedan. Men några sommarpratare vill hon inte avslöja.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.