Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR snor från SBS

Publicerad: 26 november 2010, 10:19

Åsa Paborn blir ny kanalchef för P4 Stockholm. Företrädaren Kjell Anderstedt flyttar uppåt i koncernen.


Ämnen i artikeln:

SBS RadioSveriges Radio

Åsa Paborn.

Åsa Paborn kommer närmast från SBS Radio, där hon är programdirektör sedan fyra år tillbaka.

Hon började sin radiokarriär som reporter och programledare på Radio Västmanland 1987, och har därefter haft ett antal olika jobb inom SR såväl som SVT. Bland annat var hon programchef på P3 mellan 1996 och 2000, och redaktionschef på UR fram till 2006 då hon gick till SBS.

– Det känns fantastiskt roligt att komma tillbaka till Sveriges Radio efter 10 år utanför huset. Att få leda och utveckla kanaler och innehåll tillsammans med några av landets vassaste mediemänniskor ska bli otroligt spännande och är för mig ett drömjobb, säger Åsa Paborn i ett pressmeddelande.

Den nuvarande kanalchefen Kjell Anderstedt blir nu områdeschef för Sveriges Radio Mälardalen.

– Vi har haft många kompetenta sökande till jobbet, såväl externa som interna, men Åsa har under processen tydligt framträtt som huvudkandidat. Det ska bli väldigt roligt att som hennes chef följa hur Radio Stockholm nu kommer att utvecklas eftersom verksamheten blir mer komplex än tidigare med produktion i flera kanaler, såväl P4 som P3 och Metropol. Den komplexiteten stämmer ju också väl med Åsas olika chefserfarenheter, säger han i en kommentar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SBS RadioSveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.