Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

SR värvar från SVT

Publicerad: 29 oktober 2010, 11:48

Peter O Nilsson lämnar SVT för ett toppjobb på Sveriges Radio – som områdeschef för Kultur, Samhällsredaktionen, Radioteatern och Underhållningsredaktionen. – Det känns toppen, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SVTSveriges Radio

Peter O Nilsson. Foto: Sveriges Radio.

Peter O Nilsson lämnar jobbet som projektledare för Kulturnyheterna, Kulturwebben och film & drama på SVT.

I stället blir han chef för Kultur, Samhällsredaktionen, Radioteatern och Underhållningsredaktionen på SR. Det är en ny tjänst i den nya organisationen som nu sjösätts.

– Kultur, samhälle, teater, underhållning - i det här området finns både mina personliga favoritprogram, många av landets skarpaste journalister och min egen publicistiska botten. Att få arbeta med de här genrerna ur ett ledningsperspektiv är både en önskedröm och en avancerad utmaning, säger Peter O Nilsson i en kommentar.

Under sig i hierarkin kommer han att ha cheferna för kultur, samhälle, Radioteatern och underhållningsredaktionen.

Vad har varit roligaste på SVT?

– Det roligaste har varit att Kulturnyheterna dagligen pratar med så pass stor publik om kulturfrågor, Den publiken fanns inte innan och finns inte någon annannstans i andra medier, säger han till Resume.se.

Varför tog du det här jobbet på SR?

– Jag är intresserad av att jobba med de här genrerna på ledningsnivå. De fyra övergripande mål som jag hade på SVT är nu också genomförda – längre huvudsändning, livesändning sen kväll, en kraftig utbyggnad på webben och sommarsäsong.

Så blir SR:s nya organisation

I den nya SR-organisationen är sedan tidigare följande chefer utsedda:
Område Syd –Magnus Quick Område Öst – Marit Andersson Område Väst –Nina Glans Område Mälardalen –Kjell Anderstedt Musikområdet: Anna-Karin Larsson Område Mitt –Lena Tideström-Sagström Område Norr –Eva-Britt Lennelöv .
För Ekot är Staffan Sillen  områdeschef . Även Digitala Medier kommer att ha sin chef Lotta Kjellin i ledningsgruppen, liksom Monika Sandberg, bitr programdirektör och chef för utbudsgruppen, Bosse Svensson, Programteknik, och Sven Linderoth som stabschef.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTSveriges Radio

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.