Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Sveriges Radio får behålla namnet sommar

Publicerad: 21 juli 2008, 13:56

Ica ville att Patent- och registreringsverket skulle häva Sveriges Radios registrering av ordet ”Sommar”. PRV väljer att gå på SR:s linje.


Ica lämnade in en ansökan till PRV om att häva SR:s varumärkesregistrering av ordet ”Sommar”. I invändningen skriver Ica att märket inte kan anses ha särskiljningsförmåga och att en ensam näringsidkare inte borde få ensamrätt till ordet ”Sommar”.

   PRV väljer nu att avslå invändningen.

   I beslutet skriver PRV.
   ”  Enbart det faktum att ordet sommar kan ge upphov till en rad olika associationer som hör årstiden till medför inte att ordet i sig är beskrivande för de varor och tjänster registreringen omfattar. Sommar är närmast en suggestiv beteckning som får anses ha erforderlig särskiljningsförmåga för att kunna registreras som varumärke för bland annat varor av detta slag.”

SR har registrerat varumärket för bland annat grammofonskivor, cd-skivor, dvd-skivor, radiosändningar, kommunikationer via telefon, produktion av radioprogram, inspelningsstudiotjänster, uthyrning av ljudupptagningar och radiounderhållning. Registreringen gäller även internet.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.