Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Sveriges Radio får modern identitet för fem miljoner

Publicerad: 11 maj 2010, 16:02

Många radiolyssnare finns idag ute på nätet. Sveriges Radio känner att de måste hänga med i utvecklingen och anpassa sig till internetpubliken. Projektet kostade fem miljoner och innebär bland annat nya loggor och att sr.se nu heter sverigesradio.se.


Sveriges Radios nya profil presenterades idag.

Eftersom webbradio är ett växande fenomen handlar radio inte längre bara om att lyssna.

- Radio är inte längre bara en högtalare. Det är en skärm också. Radio har blivit visuellt för första gången, säger Anders Kornestedt cd och vd på Happy F&B som varit Sveriges Radios partner i arbetet.

Alltså behövde Sveriges Radio göra två saker, fräscha upp det grafiska och bestämma om man skulle kallas SR eller Sveriges Radio.

- I den nya digitala världen är det många som möter oss via våran sajt och inte via FM, De som kommer in via den digtala världen förknippar inte nödvändigtvis SR med Sveriges Radio, säger Cilla Benkö vice vd på Sverige Radio.

Nu är resultatet här. Dels har företaget fått nya loggor för alla sina kanaler. Loggorna baseras på det klassiska SR-märket från 1957. Dels ska företaget nu heta och marknadsföras som Sveriges Radio och inget annat. P3 är först med den nya ansiktslyftningen och de andra kanalerna följer snart efter.

Sveriges Radios marknadschef Rebecka Ioannidis Lindberg återkopplar efter artikelns publicering och vill poängtera att projektet i sin helhet kostat fem miljoner, grafiken kostade bara två miljoner.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.