Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Sveriges Radios personalchef svarar på kritiken

Publicerad: 13 december 2012, 11:48

Ingrid Wibom

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Kritiken mot Sveriges Radios personalpolitik har växt den senaste tiden. Resumé har talat med SR:s personaldirektör Ingrid Wibom. Sveriges Radio kommer att se över sin bemanningsstrategi inför nästa licensperiod 2014. – Situationen på arbetsmarknaden är problematisk, men man måste också se till oss som arbetsgivare, säger Ingrid Wibom till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Den senaste tiden har Resumé rapporterat om hur i stort sett hela redaktionen för Musikguiden i Sverige Radios P3 tvingas lämna redaktionen vid årsskiftet. Bland annat programledaren Jenny Seth som slutar efter årsskiftet. Därmed blir hon utlasad för andra gången.

Trots att medarbetarna känt till villkoren för sin anställning är de besvikna på hur Sveriges Radio hanterat dem som anställda.

– Det här är ju en öppen hemlighet i hela huset. Problemet med en personalpolitik där folk slussas ut hela tiden är ju inte bara att public service behandlar generation efter generation av journalister som skit, utan att man i slutändan inte lyckas leva upp till sina egna kvalitetskrav, sade Musikhjälpens producent Emil Arvidson som lämnar Radiohuset vid årsskiftet till Resumé då.

Sveriges Radios personaldirektör Ingrid Wibom berättar att bemanningfrågan är en het potatis på Sveriges Radio. Den programanställningsform som innebär att redaktionen på Musikguiden byts ut är en del av Sveriges Radio publicistiska uppdrag.

– Programanställningsformen är unik för public service och hör samman med vårt publicistiska uppdrag från riksdag och regering där vi ska ha en utomstående medverkan vid sidan av tillsividareanställd. Anställningsformen är inskriven i våra kollektivavtal och syftar till att berika Sveriges Radio med medarbetare som tillför nya och andra perspektiv och kunskaper. De får stanna under två år. Musikguiden är en klockren plattform för det uppdraget. Eftersom Jenny Seth var borta 3-4 år faller hon också inom den kategorin som möjliggör programanställning, säger Ingrid Wibom till Resumé.

Sveriges Radio har totalt cirka 2000 anställda. Av dessa är 1650 tillsvidareanställda, 100 vikarier, 200 programanställda, 100 allmänvisstidsanställda. Under förra året blev 108 tillsvidareanställda vid Sveriges Radio.

– Varje ny tillsvidareanställning eller att en person ska ges företrädesrätt föregås av ett formellt beslut där vi säkerställer att det finns ett verksamhetsbehov, finansiellt utrymme och att vi rekryterar rätt kompetens, säger Ingrid Wibom

Oberoende av vad medarbetarna har känt till sedan innan. Kan du förstå deras kritik mot Sveriges Radios personalpolitik?
– Om man sätter sig in i deras personliga situation som unga så kan jag förstå dem som individer. Samtidigt har vi ett annat ansvar. Under nästa licensperiod från 2014 kommer vi att utforma en ny bemanningsstrategi där vi ser över stabiliteten. I dagsläget är det vissa redaktioner som har en låg omsättning av personal med många tillsvidareanställda, medan andra har en hög omsättning.

Hur blir kvalitén för ett program där i princip hela redaktionen byts ut efter två år?
– Det är en fråga vi tittar på. Kan man ha en redaktion med nästan enbart programanställda. Vad gäller Musikguiden så kommer vi inrätta en tillsvidareanställning i syfte att skapa större stabilitet och kontinuitet, säger Ingrid Wibom och fortsätter:

– Det här är ett problem för hela mediebranschen, inte bara Sveriges Radio. Men det är viktigt att besfästa att det inte råder något anställningsstopp på Sveriges Radio. Vi har lägre andel visstidsanställda än till exempel kommuner och landsting. Som det ser ut i dag är det en tuff arbetsmarknad för många unga.

Hur kommer ni göra för att säkerställa bemanningen när stora pensionsavgångar väntar de närmaste åren?
– I och med att lönenivåerna kommer att höjas mer än vår medelstilldelning de närmaste åren så kommer vi inte att kunna ersätta alla tjänster. Men väldigt många kommer att komma in.

Om jag är en ung journalist i dag som vill ha en fast anställning på Sveriges Radio. Var är mina chanser störst?
– Det vi ser i dag är att det är olika svårt att hitta personer med rätt kompetens på våra lokala redaktioner. I Stockholm och storstadsregionerna är konkurrensen hårdare. Mitt råd till en ung person är att inte dra sin för att söka sig till mindre lokala kanaler.

Hur mycket diskuteras bemanningsfrågan i Radiohuset?
– Jättemycket, i alla led. Bemanningsfrågan är en jätteviktig del i vår verksamhet. Vi har många anställda inom olika former och vi har bara de personerna vi har. Många plaster kräver bemanning 24 timmar om dygnet och är folk sjuka så måste vi ta in vikarier.

Den senaste tiden har debatten kring bristen på anställningstrygghet för unga aktualiserats, inte bara på Sveriges Radio, hur följer ni den debatten?
– Situationen på arbetsmarknaden är problematisk, men man måste också se till oss som arbetsgivare och det ansvar vi har för verksamheten och att vi tar ett långsiktigt ansvar för vår ekonomi och att vi bygger in en viss flexibilitet i vår bemanning.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.