Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Täppas Fogelberg: Jag känner mig kränkt

Publicerad: 11 mars 2008, 13:21

Ann-Charlotte Marteus på Expressens ledarsida skriver i dag att Ring P1 borde läggas ned. Nu svarar programledaren Täppas Fogelberg på kritiken.


Täppas Fogelberg, svarar på kritiken i dagens Expressen. Foto: Anna Pernilla

I dagens Expressen går Ann-Charlotte Marteus på ledarplats hårt fram mot Sveriges Radios Ring P1. Hon ställer frågan om det är rimligt att SR har 40 minuters ”Rasistnytt” i P1 måndag till fredag. Täppas Fogelberg har svårt att förstå kritiken.
– Att hon påstår att åsikterna skulle få stå oemotsagda gör att jag som programledare känner mig kränkt. För jag är en ”baddare” på att säga emot, säger han till Resume.se.

Täppas Fogelberg menar att det är bättre att släppa fram rösterna i etern än att sopa diskussionen under mattan.
– Annars kan de här människorna odla ett martyrskap om att ”de sitter på den enda sanningen”, säger han.

Han tror att kritiken som ofta riktas mot programmet beror på att många ser P1 som någon form av ”medialt finrum”.
 – Sedan kommer Ring P1 in som någonting ”katten har gjort på mattan”.

Lina Belanner, produktionsledare på Ring P1 poängterar att det strax före jul fanns en hyllningsartikel till Ring P1 i just Expressen, och att det går mycket upp och ned vad folk tycker om programmet.
– Det hedrar programledarna och producenterna att de vågar släppa fram sådana här ämnen och diskussioner. Jag har fullt förtroende för dem, säger hon, apropå dagens fräna kritik mot programmet.

Tobias Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.