Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Tidigare SR-reporter stal 326 000 kronor – döms för grov förskingring

Publicerad: 28 december 2012, 14:00

Radiohuset i Stockholm

Under tiden på Sveriges Radio kom den tidigare reportern olovligt över 325 000 kronor som han sedan använde för att betala av stora spelskulder. Nu döms han för grov förskingring och måste betala tillbaka summan. Det skriver nyhetsbyrån Siren.


Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Resumé rapporterade under förra hösten om hur Sveriges radio vid en internkontroll upptäckte att en medarbetare olovligt förfogat över 325 000 kronor av SR:s medel för personliga ändamål.

Medarbetaren sparkades från SR som även polisanmälde händelsen. Nu har Stockholms Tingsrätt dömt den tidigare medarbetaren för grov förskningring. Reportern har själv erkänt att han kommit över 325 000 kronor från SR efter att ha tappat greppet om sina spelskulder.

Straffet blir att betala tillbaka pengarna till företaget samtidigt som han döms till skyddstillsyn förenat med en föreskrift om att gå igenom den behandling som bestäms av Frivården.

Den i sammanhanget milda domen motiveras av tingsrätten med att reportern tidigare är ostraffad samt att tingsrätten inte ser några skäl till att betvivla att han tänker betala tillbaka de förskingrade pengarna.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges Radio

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.