Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

TV4 och Radiosporten i sändningsbråk

Publicerad: 23 december 2010, 09:14

Som Resume.se tidigare rapporterat har TV4, som sitter på alla rättigheter till handbolls-vm, chockhöjt priset. Nu har en infekterad strid blossat upp mellan parterna där Sportbladet skriver att Sveriges Radio vägrar betala TV4:s chockhöjning av priset på rättigheterna. Radiosporten stoppas därmed från sändningar från handbolls-VM.


Ämnen i artikeln:

RadiosportenTV4

Den 13-30 januari avgörs handbolls-VM i Sverige. Och det kan bli ett historiskt VM på flera sätt.

En infekterad strid har nu blossat upp mellan TV4 och Radiosporten. Anledningen: priset på sändningsrättigheterna. Som Resume.se tidigare rapporterat har TV4 chockhöjt priset, och Sportbladet skriver nu att Sveriges Radio vägrar betala TV4:s chockhöjning. Därmed blir det ingen direktsändning på plats av hemma-VM i Sveriges Radio.

– Det är första gången någonsin som vi inte har rätt att sända från ett stort mästerskap, säger Radiosportens chef Jakob Sillén, till Sportbladet.

Enligt Sillén kommer Radiosporten ändå att kommentera matcherna, men  sittandes framför tv:n utan närvaro eller miljöljud. Men det kan resultera i en rättsprocess kring det hela.

TV4 äger alla rättigheter till hemma-VM i handboll och har också avtal som gäller sju kommande stora internationella mästerskap, har trumfkorten på sin hand. Enligt en initierad källa till Sportbladet ska priset ha tredubblats, jämfört med EM i januari. Och man får betala sex gånger så mycket som radiobolagen i de andra länderna får göra till sina rättighetsinnehavare, säger källan.

Radiosporten har fortfarande rätt att intervjua spelare efter matcherna, men annars blir det stympade sändningar.

Tero Marjamäki

Ämnen i artikeln:

RadiosportenTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.