Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Tvärvändningen: ”Vi återbetalar”

Publicerad: 16 juni 2014, 11:37

Radiotjänst gör en pudel och återbetalar inbetalda radio- och tv-avgifter för dator, surfplatta, mobiltelefon. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

TV-avgiftRadiotjänst

Bekedet kom vid lunchtid i dag och är en helomvändning från Radiotjänsts hållning i fredags. I samband med Högsta förvaltningsdomstolens beslut att datorer inte kan ses som tv-mottagare meddelade myndigheten att man inte kommer ge tillbaka pengarna till de som redan betalat tv-licens för datorm surfplattor och mobiltelefoner.

Nu kommer de felaktigta betalningarna att återbetalas.

– Efter att vi analyserat domen kommer vi att betala tillbaka avgifter för datorer et cetera. Vi arbetar nu för högtryck med att upprätta en effektiv process för att hantera återbetalningarna. Samtliga nya avgiftsbetalare sedan februari 2013, som kan ha rätt till återbetalning, kommer successivt att få ett brev som i detalj beskriver hur man går tillväga, säger Carl-Gustav Johansson, vd på Radiotjänst, i pressmeddelandet.

Samtidigt meddelar myndigheten att kundtjänsten är högt belastad efter fredagens domstolsbeslut. Därför ska de kunder som har rätt att återkräva pengar invänta brevet.

"Vi kommer, så fort som möjligt, under de närmaste månaderna att behandla alla ärenden om återbetalning", skriver myndigheten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV-avgiftRadiotjänst

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.