Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

Uppror mot chef på SR

Publicerad: 25 mars 2008, 14:36

De 30 teknikerna på Sveriges Radios utsändningscentrum gör uppror mot sin chef Nils Fagerberg. De kallades då en efter en till samtal med SR:s distributionsdirektör Jörgen Andersson.


Teknikerna på radions utsändningscentrum är missnöjda med den omorganisation som genomförs till följd av ny teknik. Från och med i dag sker till exempel utsändningen av P1, den så kallade programavvecklingen, automatiskt.

 Utsändningscentrum har 32 tekniker som bland annat sköter programkontroll, driftscentrum och sändningsledning. Chef för enheten är Nils Fagerberg, som utsågs då förre vd Peter Örn tillsatte dussintals nya chefer.

 Hela personalen på avdelningen, utom de två fackligt utsedda skyddsombuden, 30 tekniker skrev för några veckor sedan ett 18-sidigt dokument till SR:s vd Kerstin Brunnberg och distributionsdirektör Jörgen Andersson. De är främst missnöjda med det sätt på vilket Nils Fagerberg genomfört teknikförändringarna.

 Följden blev att de kallades till enskilda möten med högste chefen Jörgen Andersson. Flera tekniker uppfattade situationen som hotfull och vände sig till facket Unionen, som erbjöd sig närvara vid mötena med chefen om den anställde så önskade.

 I eftermiddag har Jörgen Andersson ett möte med teknikerna. Enligt uppgift till Resumé har nu radioledningen backat och föreslagit en lösning där den omstridde chefen Nils Fagerberg lämnar över en del av ansvaret till en lägre chef.

 – Det är ett internt möte, säger Unionens ordförande Kjell Cladin. Det är inte färdigdiskuterat och jag vill inte slå undan benen på mig själv i förhandlingarna. Därför säger jag inte mer i den frågan.

 Resumé har sökt distributionsdirektör Jörgen Andersson, hittills utan framgång.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.