Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Radio

”Vi önskar att finanskrisen håller i sig”

Publicerad: 7 november 2008, 09:45

Idag presenteras årets sista mätning av radiolyssnandet. SR stärker sin ställning jämfört med förra mätningen. Den kommersiella radion tappar lyssnare – men MTG Radio tar marknadsandelar.


Christer Modig på MTG Radio.

Radiolyssnadet ökar i Sverige jämfört med den senaste mätningen. Totalt har radion en räckvidd på 74,3 procent. Jämför man istället med samma mätperiod ifjol så sjunker däremot radiolyssnandet.

SR har i mätningen en räckvidd på 47,2 procent. Samtliga kanaler inom public service ökar lyssnandet jämfört med förra mätningen. Däremot är det bara P4 som ökar relativt samma mätning i fjol.
– Vi gör en målmedveten satsning på att utveckla P4 och det är roligt att lyssnarna märker det. P4:s styrka är ju att kanalen både är väldigt lokal och nära lyssnarna runt om i landet och samtidigt har starka riksprogram som P4 Extra med Lotta Bromé, Radiosporten och populära helgprogram, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4.

MTG Radio stärker sin ställning. Räckvidden i mätningen är 27,2 procent. Det är en ökning med 0,5 procentenheter jämfört med både den senaste mätningen och samma period ifjol. Mest glädjande för MTG Radio är mottagandet för nya kanalen Bandit Rock. Kalen får en räckvidd på 2,6 procent i sin första mätning.
– Det är bara början, vi har inte ens nuddat den potential formatet och Bandit Rocks program har. Men man brukar säga att rockmusiken får ett uppsving vid varje lågkonjunktur så nu önskar vi bara att finanskrisen håller i sig! säger Christer Modig, programdirektör MTG Radio.

SBS Radio visar däremot på vikande siffror. Räckvidden på 13,5 procent är den lägsta sedan sommaren 2007. Jämfört med förra mätningen minskar räckvidden med 1,5 procentenheter. Även Hela Sverige får en bottennotering på 13,7 procents räckvidd.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.