Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

2020 året då det blev folkligt att spara – guld till Avanzas marknadschef

Publicerad: 27 januari 2021, 11:26

Rebecka Meijer vinner Sveriges Bästa Marknadschefer i kategorin bank.


Ämnen i artikeln:

AvanzaSveriges bästa marknadschefer

Nätbanken Avanza har passerat Ica Banken i Xtremes varumärkesmätning vad gäller punkterna tänkbarhet och förstahandsval. 2020 blev ett framgångsrikt år för banken, som har sett sina kunder öka i tusental. Lärdomarna från det gångna året är enligt Rebecka Meijer styrkan i personalen. 

– Mest tar jag med mig att alla på Avanza är så otroligt engagerade och anpassningsbara. Jag upplever inget tapp i vår innovativa kraft och imponeras verkligen av hur alla trots en skakig omvärld har lyckats behålla fokus och även lyfta oss ett snäpp.

Därför vann Rebecka Meijer:
Styrelseordförande Sven Hagströmer kallar kunderna för avanzianer. Det tyder på en speciell kultur för att vara bank. Att spara på börsen är folkligare än någonsin, framför allt 2020. Ofta hamnade sparpengarna hos Avanza. Banken är en symbol för billigt aktiesparande på nätet. I över ett decennium har man toppat Svenskt Kvalitetsindex och har stor kundtillväxt.  

I Xtremes mätning associeras Avanza både med låga avgifter, ett varumärke att synas med och innovativt. I de tyngsta mätpunkterna i varumärkesmätningen, tänkbarhet och förstahandsval, har Avanza passerat Ica Banken och närmar sig SEB. 

Rebecka Meijer

Head of marketing Avanza Bank. På Avanza i drygt elva år, innan dess på EF.

Antal vinster i Sveriges bästa marknadschef: En.

Bor: Stockholm.

Utbildning: Master i ekonomi.

Hur stor marknadsavdelning: 15 medarbetare.

 

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.