onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Aktiekänslig skjorta ger guld i aktivering

Publicerad: 20 april 2023, 18:59

Valtech Radons lösning för skjortmärket Eton inspirerades av börsen, något som guldäggsjuryn belönar för “sällsynt bra tajming.”

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2023Forsman & BodenforsMarknadsföring

Andreas Rågsjö-Thorell

andreas.thorell@resume.se


Är du orolig för vad din klädkonsumtion gör med plånboken? Kanske kan du rentav hitta skjortan till ett kraftigt reducerat pris om du väntar till rean. Valtech Radons lösning för det svenska skjortmärket Eton tajmades med en cykel där väldigt mycket handlade om ekonomiska oroliga tider och där konsumenten höll hårdare i plånboken.

Priset för “The Index Shirt” följer börsen. De som lyckades pricka in en dipp fick plagget för ett pangpris. Uppgången för aktiemarknaden under pandemin gjorde att fler svenskar fick upp ögonen för börsen.

Börsen var också Eton och Valtechs radons inspirationskälla till skjortan som lanserades i begränsad upplaga under hösten 2022. De typiska Wall Street-symbolerna en tjur och en björn broderad mellan de översta tre knapparna.

Kostnaden för The Index Shirt uppdaterades i enighet med rörelserna på Nasdaqs Composite Index, var femte minut. Och fluktuerade därmed i realtid, anpassat till det känsligare köpbeteendet hos kunderna.

Motiveringen lyder:

"Att som ett litet svenskt varumärke bryta sig in på den amerikanska marknaden med begränsad budget och en helt generisk produkt kräver en överindexering av målgruppsinsikt, kaxighet och grit. The Index Shirt vinner årets Guldägg i kategorin Aktivering för att man med sällsynt bra tajming lyckas aktivera en riktigt svårflörtad publik."

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Byrå: Valtech Radon
Kund: Eton
DOP/Stills: Axel Pettersson
B-foto: Johan Viberg
Gaffer: Peter Övergård
MUA stylist: Emelie Ödman
PA: Nico O’Konor
Retusch: Niklas Axelsson

Silverägg och diplom

Silver:

Lusseballen - Pressbyrån/Åkestam Holst
A very satisfying customer service - Blanche Stories/IW Edition
Happy Birthday from Earth - Husqvarna/Prime Weber Shandwick

Diplom:

Diktaturkompensera - Civil Rights Defenders/Prime Weber Shandwick
The expired passport discount - Elite Hotels/Volt
Follow Their Leader - Non-Violence Project Foundation/Nord DDB Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev