Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Amazon Prime Video ny huvudpartner för Riagalan

Publicerad: 20 december 2021, 14:16

”Med den nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar”, säger Eva Hamilton, ordförande, Film&TV-Producenterna


Ämnen i artikeln:

RiaFilm & TV-ProducenternaAmazon

Den 17 mars 2022 är det dags för den tolfte upplagan av den Riagalan på Cirkus i Stockholm där kreatörer inom svensk tv-värld premieras. Inför 2022 års gala är arrangören Film&TV-Producenterna glada över att kunna presentera en ny huvudpartner för Ria-priset, nämligen Amazon Prime Video.

– Ria är ett pris som under de senaste tolv åren berikats med nya kategorier som speglar vår samtid och utvecklingen i tv-produktion. Med Rias nya huvudpartner öppnar priset upp för ytterligare plattformar, säger Eva Hamilton, ordförande, Film&TV-Producenterna i ett pressmeddelande. 

 

Ria är ett pris för tv-branschen, uppkallat efter tv-legendaren Ria Wägner. Priset lyfter fram produktionsbolagen och de personer och insatser som tar branschen framåt.

 Riagalans kategorier 2022:

Årets originalidé (scripted/unscripted)

Årets program (scripted/unscripted)

Årets producent

Årets berättare

Årets ljudupplevelse

Årets organisatör

Årets profil 

Årets castare

Årets visuella uttryck

Årets musik 

Sista dagen för att nominera personer eller program är den 27 januari 2022. Juryn utser tre finalister och en vinnare per kategori. Årets finalister annonseras den 22 februari. Vem som sedan vinner i varje kategori tillkännages på Riagalan den 17 mars.   

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.