fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Andreas Dahlqvist leder Strategy Awards jury

Publicerad: 16 mars 2023, 10:38

Strategy Awards har utsett sin juryordförande för 2023, Andreas Dahlqvist.

Foto: Pressbild

Nord DDB-vd:n säger sig vilja premiera riktiga insikter som varit betydande både för kommunikationen och för affärsutvecklingen.

Ämnen i artikeln:

Nord DDBAndreas DahlqvistStrategy AwardsJuryTävlingNyheter

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Andreas Dahlqvist har höga ambitioner när han tar plats som juryordförande i Strategy Awards och vill att årets jury premierar nya ögonöppnande sanningar som banat väg för vass kreativ kommunikation och affärsutveckling som har gett stor effekt.

– Vass strategi är fundamentet för starka, långlivade varumärkeskoncept, det finns väldigt få saker som är mer värdefulla och affärsdrivande än ett starkt varumärke, säger Andreas Dahlqvist.

Han har mer än 25 års erfarenhet av idé- och konceptutveckling och affärs- och varumärkesstrategi. De 15 senaste åren har Andreas Dahlqvist utöver ledande roller på Nord DDB varit globalt kreativt ansvarig för McCann och för Grey i Nordamerika för vilka han jobbade med varumärken som Coca-Cola, Chevrolet och Gillette. 

Med den erfarenheten i ryggen har han en tydlig bild av kraven som ställs på varumärkesägare och kommunikationsstrateger i dag.

– Ibland går det slentrian i uttrycket insikt vars grunddefinition ju är klarsynthet. När det kommer till marknadskommunikation är kravet oftast dessutom att hitta ny klarsynthet, en ny möjlighet att agera på. Därför vill jag att juryn premierar riktiga insikter, det vill säga ögonöppnande sanningar som banat väg för vass kreativ kommunikation eller affärsutveckling, säger Andreas Dahlqvist.

I år är det åttonde gången som Strategy Awards belönar strategiska vägval bakom lösningar som gett framgång. Tävlingen lockar tongivande varumärken och majoriteten av landets ledande byråer. Rollen som juryns ordförande innebär bland annat att avgöra oenigheter inom jurygrupperna, att ha sista ordet vid regeltolkningar och att formulera inriktningen för årets juryarbete.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev