Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Apotek Hjärtat vinner 100-fattaren

Publicerad: 10 februari 2021, 13:24

Apotek Hjärtat vinner den tredje upplagan av 100-fattaren för sitt arbete med att jobba insiktsbaserat och inkluderande.


Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat100-wattaren

Myndigheternas behov av att nå ut med coronainformation till ytterstadsområden där en stor andel av invånarnas kunskaper i det svenska språket är bristfälliga var en uppmärksammad fråga under fjolåret. Inte minst under våren där statistiken över smittspridning och dödstal visade att bosatta i förorterna som inte talar svenska var extra utsatta. Gruppen svensk-somalier är ett exempel på överrepresenterade i coronastatistiken.

Mot bakgrund av detta lanserade Apotek Hjärtat ”Uppslagsvärk” som syftade till att underlätta för de som inte talar flytande svenska att förklara sina symtom så att de kan få rätt hjälp. Lexikonet togs fram i samarbete med Wenderfalck och inleds med information om coronaviruset covid-19 men innehåller också information och översättning om vanliga åkommor som magont, förkylning och allergi.

– För oss som apotekskedja är det oerhört viktigt att bidra till en bättre hälsa för alla våra kunder. Det personliga bemötandet är en viktig del i detta och tanken med lexikonet är att minska oro och skapa möjlighet till träffsäker rådgivning för fler, sade Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat.

”Uppslagsvärk” är ett exempel på hur Apotek Hjärtat arbetar med inkluderande kommunikation. Nu vinner annonsören 100-fattaren med motiveringen: 

”Med supersikte på att ge varje kund bättre hälsa och välbefinnande förstår den här annonsören affärsnyttan av att ha sina målgrupper representerade i reklamen. De arbetar långsiktigt och fortsätter att utmana sig själva såväl som är en stor inspiration i branschen. Lägg därtill en hög dos kreativitet och mod som resulterar i modern PR med påverkan på en hel industri och därtill faktisk förändring.”

Övriga vinnare i kategorin 100-fattaren

75-watt Dear Condom, RFSU, House of Radon

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Ämnen i artikeln:

Apotek Hjärtat100-wattaren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.