fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Burger Kings köttroulett vinner i aktivering

Publicerad: 29 maj 2020, 12:14

Vegetariskt eller kött? Tillsammans med Burger King skapade Ingo ett kreativt sätt att ge uppmärksamhet åt hamburgerkedjans växtbaserade utbud. Nu vinner kampanjen guldägg i aktivering.

Ämnen i artikeln:

Guldägget

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Med Ingo som ny huvudbyrå har Burger King tagit ett allt större utrymme i reklamsammanhang. I vintras har kampanjen ”Moldy Whooper” varit en av världens mest omtalade kampanjer.

Den mögliga hamburgaren var då bara den senaste i raden av pr-drivna kampanjer och redan förra året lyckades byrån och kunden vinna två guldägg för Craft a Western Whopper i digitalt och aktivering, en kategori där Burger King nu alltså upprepar utdelningen för kampanjen 50/50.

Kampanjen gjordes i samband med lanseringen för Rebel Whopper och Rebel Chicken King, där kedjan ville visa att smaken inte skiljer sig nämnvärt mellan kött- och växtbaserade burgare.

Med menyn 50/50 hade kunderna fråntagits vetskapen om huruvida den beställda hamburgaren skulle vara av kött eller dess växtbaserade dito. Kunden hade också möjlighet att gissa i appen. En aktivering i linje med tidsandan där alltfler varumärken konkurrerar om positionen hållbarhet och där konsumenterna äter vegetariskt i en högre utsträckning, inte minst i storstäderna. Två faktorer där Burger King nu påbörjat en resa tillsammans med Ingo. Försäljningen boostades med 28 procent under kampanjperioden.

– Briefen var intressant från början eftersom det växtbaserade segmentet fortfarande är förhållandevis outforskat. Vi fick också en insikt av att många ångrar sig i kassan och väljer det dom är vana vid. Det var lite där vi började, säger kreatörerna Max Hultberg och Magnus Ivansson till Resumé i samband med vinsten i månadens kampanj/aleternativa medier hösten 2019. 

Nu vinner Ingo och Burger Kings kampanj 50/50 guldägg i kategorin aktivering med motiveringen: 

”Stort grattis Ingo Sthlm och Burger King till ett mycket välförtjänt ägg. Trots tufft motstånd och ovanligt många guldäggsvärdiga bidrag, var det ändå ett som stack ut som en solklar vinnare redan från början. En sådan där pangide som gör alla oss andra avundssjuka. Så enkelt och genialt och dumt och smart på samman gång. Helt omöjligt att motstå. Det var till och med så att vegetarianerna i juryn funderade på om det inte hade varit värt att dra en chansning. Och för den som i framtiden funderar över vad som egentligen menas med ”aktivering” kan man hädanefter hänvisa till Guldäggsboken 2019. Bättre än så blir det inte. 

Silverägg går till:

A Hard Pill To Swallow, Apotek Hjärtat, Åkestam Holst NoA

The E.V.A. Initiative , Volvo Car Corporation, Forsman & Bodenfors

The Not Big Macs, Burger King, INGO Sthlm

Ölavtalet, Norrlands Guld, Åkestam Holst NoA

 

Arbetsgrupp

INGO Sthlm
ECD, Björn Ståhl
Art Director, Max Hultberg
Copywriter Magnus Ivansson
Account Director,  Rickard Allstrin
Account Manager,Mia Melani
Agency Producer, Pia Dueholm
Tech Director,  Stefan Kindgren
Graphic Designer,  Karolina Fellenius
Graphic Designer, Åsa Eklund
Head of Strategy, Simon Stefansson

Burger King

GM: Iwo Zakowski
CMO Daniel SchröderHead of innovation

Maria Oddbjörn

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev