Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Cresta Awars slopar avgift – på grund av corona

Publicerad: 15 juni 2020, 08:27

Cresta-troféer.

Foto: Press

För att se till att så många byråer som möjligt kan delta i årets Cresta Awards slopar tävlingen nu avgiften helt.


Ämnen i artikeln:

Cresta Awards

När Cresta drar i gång tävlingens 27:e upplaga är det i en värld som kort tid kastats om på grund av coronavirusets effekter. Som svar på den ekonomiska förlust många byråer drabbats av under våren väljer den internationella reklamtävlingen nu att öppna tävlingen helt. Byråer kan därmed skicka in bidrag utan att betala någon avgift. 

Enligt tävlingens vd Lewis Blackwell är detta ett självklart drag för Cresta, och ett sätt för dem att stötta industrin. 

– För att ge alla ett så rättvist startfält som möjligt, trots årets stora utmaningar, är det bästa vi kan göra att slopa anmälningsavgiften för att ge alla kreatörer en öppen väg in i tävlingen. Det är så vi når vårt mål om att på riktigt riktigt se och stötta det fantastiska arbetet i år, och att göra detta med en spelplan för alla, säger han i ett pressmeddelande. 

Bedömningen sker liksom tidigare år på corona-säkert avstånd. 

– Cresta har organiserat bedömningen virtuellt i flera år, och har bästa tillgängliga teknik för detta, säger tävlingens President Alan Page.  

De tävlande som redan betalat avgiften kommer att kunna välja att få en full återbetalning. Intaget stänger den 15 juli och vinnare kommer att annonseras i september. 

Julia V. Caesar

Reporter

julia.v.caesar@resume.se

Ämnen i artikeln:

Cresta Awards

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.