Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Cresta stoppar ryska byråer: Uppmanar branschen att stänga ute Ryssland

Publicerad: 2 mars 2022, 11:21

Den internationella reklamtävlingen Cresta Awards och deras publikation Lürzer's Archive bojkottar Ryssland efter Vladimir Putins invasion av landet: ”Vi kan och måste alla spela vår roll för att stå emot den oprovocerade ryska aggressionen”, skriver arrangören i ett uttalande.


Ämnen i artikeln:

NyheterUkrainakrigetCresta Awards

Vid lunchtid på onsdagen kom Cresta Awards med beskedet att ryska byråer stoppas från att konkurrera om de prestigefyllda statyetterna. Även magasinet Lürzer's Archive, som drivs av tävlingen sedan en tid tillbaka, kommer inte att exponera ryska reklamenheter i publikationen framöver.

Cresta Awards kommunicerar följande:

”Vi uppmanar alla i vår bransch att isolera, blockera och förkasta Ryssland.

Med omedelbar verkan stoppar våra egna utmärkelser och publikationer bidrag, redaktionellt material, reklam eller andra bidrag från någon enhet baserad i Ryssland eller kontrollerad av ryska intressen.

Alla intäkter vi får i år från byråer, fotografer, annonsörer eller företag med nära ryska kopplingar kommer att skänkas till Röda Korset.

Dessa restriktioner gäller även för Vitryssland.

Vi har ingen önskan att straffa hårt arbetande och begåvade kreatörer i Ryssland, men tills deras regering upphör med sin kriminella invasion av Ukraina och dess spridande av grundlös propaganda ser vi inget alternativ.

Branschen vi arbetar i är en liten, men vital del av det globala samhället och ekonomin - vi kan och måste alla spela vår roll för att stå emot den oprovocerade ryska aggressionen.”

I går tisdag meddelade en annan internationell tävlingsorganisation D&AD att de betalar tillbaka tävlingsavgiften till ukrainska byråer. Ryska bidrag kommer att betalas ut som en donation till Art Director's Club of Ukraine. Däremot utesluts alltså inte ryska byråer från tävlan. 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.