onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

D&AD kovänder: Stoppar ryska tävlingsbidragen

Publicerad: 9 mars 2022, 10:48

D&AD välkomnar inte längre ryska bidrag till tävlingen. Foto: D&AD

Tävlingen D&AD gör en kovändning och har nu stoppat alla tävlingsbidrag från Ryssland. ”Allt eftersom konflikten har fortsatt att eskalera till alarmerande nivåer de senaste veckorna har vi omprövat vår hållning”, skriver D&AD i ett uttalande, enligt Campaign.

Ämnen i artikeln:

TävlingCannes LionsUkrainakrigetD&AD

Joakim Wedholm

joakim.wedholm@resume.se


Den 28 februari, fyra dagar efter Rysslands invasion av Ukraina, meddelade tävlingen D&AD att de fortsatt kommer att ta emot tävlingsbidrag från ryska kreatörer och att de samtidigt skulle donera pengar till ”Art Directors Club of Europe Ukraine” för att stödja landet.

LÄS OCKSÅ: Alla artiklar om kriget i Ukraina 

Men nu kovänder D&AD. I ett nytt uttalande blockerar de alla ryska bidrag från att vara med i tävlingen:

”Allt eftersom konflikten har fortsatt att eskalera till alarmerande nivåer de senaste veckorna har vi omprövat vår hållning och beslutat att stryka alla ryska bidrag från tävlingen och kommer fortsättningsvis inte att tillåta bidrag från ryska företag eller individer”, skriver D&AD i ett uttalande, enligt Campaign. 

I uttalandet tillägger de att de kommer hålla kommunikationsvägarna öppna med de ryska kollegor som är emot kriget i Ukraina. Organisationen har också lovat att återbetala avgifter för ansökningarna. De meddelar också att de fortsatt kommer att donera pengar till ”Art Directors Club of Europe Ukraine” om eller när de kan ta mot pengarna eller donera till andra organisationer för att stödja ukrainska kreatörer.

Sedan tidigare har Canes Lions beslutat att stoppa ryska bidrag till reklamtävlingen. 

LÄS OCKSÅ: Så styr svenska annonsörer om marknadsföringen efter invasionen av Ukraina

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev