Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

De blev årets Kycklingstipendiater

Publicerad: 29 maj 2020, 14:38

Årets Kycklingstipendiater på årets digitala Guldäggetgala.

Två art directors, en copywriter och en content creative tilldelas årets Kycklingsstipendium.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2020

Julia V. Caesar

julia.v.caesar@resume.se


Totalt tre stipendiater, och fyra personer, prisas med årets Kycklingsstipendium under Guldäggsgalan. 

Prisets delas ut av Komm, och riktar sig till studenter eller personer som varit verksamma inom PR, reklam, formgivning, design, illustration eller film i max tre år. Vinnarna belönas med 20 000 kronor var. 

Anna Salonen började arbeta på Nord DDB redan som student på Berghs, och har därefter arbetat heltid på byrån. Creative directorn Fredrik Simonsson har beskrivit henne som en multitalang som behärskar allt. Anna Salonen var bland annat med och tog fram Nord DDB:s kampanj för Volkswagen, som vann Månadens Kampanj och blev uppmärksammad internationellt. 

Martin Noreby har varit med och tagit fram årets dubbelt Guldäggsbelönade kampanj ”A hard pill to swallow”, för Apotek Hjärtat. Han prisas tillsammans med copywritern Simon Lublin, som bland annat var med och tog fram den prisbelönta kampanjen ”Billboards beyond borders” på Åkestam Holst, som nyexaminerad student. Han har också arbetat på Forsman & Bodenfors. 

Richard Ntege har pluggat PR på Berghs. Sedan dess har han bland annat varit content creative på klädmärket Uniforms for the dedicated. Han prisas för sitt projekt ”Scandfrika”. 

Vinnare: Anna Salonen

Motivering: Med en till synes outtömlig energi och formstyrka har den här personen lyckats skapa imponerande idéer som rör sig bortom tid och rum. Under kort tid har hon redan hunnit med att rätta till historiska misstag, adressera samtida frågor och utnyttja framtidens teknik. Med en sån här bredd kan vi inte göra något annat än att här och nu tilldela henne kycklingstipendiet. Stort grattis Anna Salonen!

Mottagare: Martin Noreby & Simon Lublin

Motivering: Genom sina jobb lyckas de med bedriften att kombinera nytänkande med långsiktighet. Med intelligenta idéer som gör nytta både för kunden och samhället har de med lätthet övertygat juryn om att de förtjänar att bli årets kycklingstipendiater: Simon Lublin och Martin Noreby.

Foto: Linkedin

Mottagare: Richard Ntege

Motivering: Med hög konstnärlig kvalité och kreativitet skapar han en unik och dynamisk värld. Genom att ta risker och verka utanför den etablerade byråvärlden går han sin egen väg och visar en alternativ möjlighet även för andra. För sitt mod att radikalt sticka ut från mängden belönas Richard Ntege med kycklingstipendiet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev