Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

De representerar Sverige i årets Eurobest Young Creatives

Publicerad: 30 oktober 2019, 13:41

Om en månad åker Felicia Bik, Vera Tornberg, Sofia Skogquist och Axel Bringel till Warszawa för att tävla i Eurobest Young Creatives.


Precis som Cannes Lions anordnar Eurobest varje år en tävling tillägnad unga kreatörer. Tävlingen, där kreatörer under 30 får delta, går ut på att under tidspress lösa en kreativ brief från en ideell organisation. I år hålls tävlingen för andra året i rad i Warszawa.

Kreatöerna som kommer att representera Sverige är Young Lions-vinnarna Felicia Bik och Vera Tornberg samt Sofia Skogquist och Axel Bringel. Den förstnämnda duon, art director respektive copywriter, jobbar för tillfället på Digital People men kommer att tävla för FAB Agency i Göteborg. Det andra teamet, art director respektive creative director, kommer från pr-byrån Burson Cohn & Wolfe.

– Vi tror helhjärtat på de två utsedda teamen och vad de är kapabla att skapa under den så pressade tidsramen. Felicia och Vera är rutinerade och revanschlystna från sommarens Young Lions och Sofia och Axel har flertalet vinster från stora tävlingar i bagaget, dock inte från Young Creatives - än! säger Anna Magnberg, projektledare på KOMM, som är representanter för Eurobest i Sverige.

Tävlingen arrangeras mellan den 30 november och 2 december.

– Vi blev superglada och väldigt hedrade när vi fick veta att vi skulle få tävla under svensk flagg i Eurobest. Vi laddar inför Warszawa och ser framemot att möta några av Europas bästa unga kreatörer, säger Sofia Skogquist och Axel Bringel.

– Tjena, vad kul! Vi är redan riktigt taggade och hoppas kunna använda vår revanschlust från Cannes i somras. Nu blir det några veckor av ständigt ältande och analys av vad det kan vara för brief, vad vi kan förbättra från förra gången och hur vi ska komma hem till Sverige med en medalj, säger Felicia och Vera.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.