Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

De ska utse årets Young lions

Publicerad: 6 mars 2020, 09:43

Foto: Patrik Beskow, Canan Yasar, Linnéa Lofjord, Ori Mace, Désirée Maurd

Vinnarna kommer att tävla i sommarens Young lions i Cannes.


Ämnen i artikeln:

Young Lions

Young lions är kreativitetstävlingen för kreatörer under 30 år och som jobbar på byrå. Tävlingen anordnas i tre kategorier: design, digitalt och pr. 

Tävlingen går till så att deltagarna får en brief från en ideell organisation som de ska lösa. Bäst lösning vinner.

Nu presenterar Sveriges kommunikationsbyråer juryn som kommer att utse vinnarna. Juryn består av: Canan Yasar, creative director och medgrundare på Obeya, Désirée Maurd, grundare av Juno Public Relations, Linnéa Lofjord, head of design på Nord ID Ori Mace, managing director på Acne, Patrik Beskow, medgrundare och creative director på byrån Affairs.

– Den mest utmärkande känslan jag haft när jag har varit på Cannes Lions festivalen är stolthet. Stolthet över den egna byrån och stolthet över Sverige som kommunikationsnation. Men kanske framför allt stolthet över de talanger som får chansen att visa vad de går för under svensk flagg i Young Lions. Därför skall det så klart bli väldigt spännande att få vara med och utse vilka det blir som får åka ner i år, säger Désirée Maurd, 

– Jag är oerhört glad att ha denna drömfemma till jury som alla tycker att detär viktigt med den här typen av tävlingar för unga kreatörer! I Young Lions sammanhang ligger Sverige på en 5:e plats bland de mest prisbelönta länderna genom åren och jag hoppas att vi efter årets tävling kan klättra upp till en pallplats, säger Anna Magnberg, projektledare för Young Lions.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Young Lions

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.