Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

DVA Studios och Dramaten promenerar hem ett gyllene ägg

Publicerad: 5 maj 2022, 19:39

Dramaten och DVA Studios förnyade en klassiker och vann ett guldägg.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetDramatenLjuddesign

Årets nomineringslista för Guldäggskategorin Audio var kort, med endast två bidrag: IFK Support, skapad av IFK Göteborg och Forsman & Bodenfors, samt Doktor Glas - ett interaktivt ljuddrama, skapad av Dramaten och DVA Studios. I kväll stod det klart att det blir den sistnämnda som tar hem ägget i gyllene valör, medan IFK Support får nöja sig med Silver. 

Tillsammans med DVA Studios skapade Dramaten en ljudupplevelse till den klassiska romanen Doktor Glas. Appen följer lyssnarens promenadtakt och vid varje GPS-punkt spelas en ny scen upp, där Krister Henrikssons monolog hörs i lurarna.

Motiveringen löd:

Årets guldägg i audio imponerar genom att vända kris till möjlighet i en tid då kulturen får kämpa för att överleva. Denna känsloladdade vandring blåser nytt liv i en klassisk roman och utmanar samtidigt formen för teater på ett smart, vackert och dramatiskt sätt. Bokstavligen en promenadseger för Dramaten och DVA studio som väl förtjänar den allra finaste valören.

Bristen på nominerade bidrag skapade en debatt, där Resumé insikt ställde sig frågan om radioreklamen blivit sämre. Även Daniel Kilgren, ägare av ljudproduktionsbolaget Flickorna Larsson, gav sig in i debatten om de försvunna ljudnomineringarna.

LÄS MER: Var tog ljudnommarna vägen? 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Regissör: Peder Bjurman, Dramaten

Skådespelare: Krister Henriksson, Dramaten

Musik: Leif Jordansson, Dramaten

Teaterchef: Mattias Andersson , Dramaten

Marknadschef: Malin Forkman , Dramaten

Pressansvarig: Lena Törner, Dramaten

Producent: Johan Anstérus, DVA Studio

Creative Director: Bo Gustafsson, DVA Studio

Projektledare: Jessica Thorelius, DVA Studio

Utvecklare: Micke Ring , DVA Studio

Ljuddesign: Eric Thorsell, DVA Studio

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.