Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Flera plagiatdiskussioner i Guldägget – juryordföranden förnekar diskningar: ”Tar unicitet på stort allvar”

Publicerad: 1 april 2022, 13:11

”Jag har aldrig varit med om att ett bidrag har diskvalificerats men däremot har flera bidrag diskuteras i förhållande till något som har gjorts tidigare”, säger Sophia Lindholm, kreativ chef på Forsman & Bodenfors, och juryordförande för Guldägget.

Foto: Pressbild

Inspiration eller rentav plagiat? Enligt Resumés uppgifter har juryn i Guldägget haft fler diskussioner om likheter med kreativa förlagor än vanligt vilket har gjort att minst två kampanjer valts bort. Vi har pratat med tävlingens juryordförande Sophia Lindholm för att reda ut gränsdragningarna: ”En idé som har gjorts tidigare, på ett för likt sätt, ska inte kunna vinna”.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetPlagiatToppnyheter

För fem veckor sedan avslutades överläggningarna i Guldäggets åtta jurygrupper. Vinnare av guldägg, silverägg och diplom hade därmed bestämts inför galan den 5 maj. I processen som sedan har följt

Vill du läsa vidare?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Magasinet direkt i brevlådan, 11 nr per år

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 5 995 kr/år (ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har då möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.