Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Guldägg till Whoppers dokumenterade dagar mot förmultning

Publicerad: 19 maj 2021, 14:28

Ingo och Burger King vinner i kortare filmer för ”Moldy Whopper”.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetBurger KingIngo

Briefen för Ingo var att kommunicera att Burger King börjat byta ut artificiella ingredienser isignaturburgaren Whopper. Den mögliga burgaren tolkades som motreaktion på de virala bilderna på en 20 år gammal Big Mac som såg ut att ha kommit direkt från snabbmatsköket bidrog med extra buzz för ”Moldy Whooper”. Även om arbetsgruppen bestämt hävdar att det inte påverkade lösningen.

Inledningsvis låg Ingo och Burger Kings fokus på print och utomhus. Byråns kreatörsduo Max Hultberg och Magnus Ivansson har samtidigt berättat att filmen, och inte minst den tillhörande låten, växte under arbetets gång.

– Det är ju den helt klart den längsta filmen vi gjort om man räknar inspelningsdagar. Det var så klart mycket att fixa med burgarna och vi hade ett gäng backups som låg i plastlådor ifall vi behövde börja om. Men under en lång period drog Pål, vår fotograf, största lasset när han fick åka till studion och plåta ett par gånger om dagen, sade duon till Resumé i samband med vinsten i Månadens film.

Filmen kompletterar utomhus- och printenheterna genom att fotografiskt visa hamburgarens förmultning steg för steg. 34 dagar komprimeras till 45 sekunder till tonerna av ”What a difference a day makes”

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.Nu vinner ”Moldy Whooper” guldägg i kategorin kortare filmer med motiveringen:

”The Moldy Whopper vinner Guldägg I kategori kortare filmer för att greppet är så oväntat och så modigt från ett varumärke som verkar i en bransch som matat oss med smaskiga överstajlade produktbilder sedan barnsben.  Att man dessutom lyckas göra det med fingertoppskänsla, hantverk i världsklass och ett klockrent musikval gjorde juryns val ganska enkelt.”

Silverägg går till:
”McDO”, McDonald's, Nord DDB
”Pappahjälpen”, Oatly – Department of Mind Control

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

GuldäggetBurger KingIngo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.