Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Guldäggsgalan blir av – hålls digitalt

Publicerad: 29 april 2020, 08:14

Efter att ha skjutits upp på obestämd framtid är det nu klart att Guldägget kommer att hållas digitalt den 29 maj.


Ämnen i artikeln:

GuldäggetGuldägget 2020KOMM

Den 11 mars meddelade Sveriges kommunikationsbyråer, Komm, att årets Guldäggsgala, planerad till den 23 april, med anledning av coronavirusets spridning skulle skjutas upp på obestämd framtid. Sedan dess har reklamtävlingar runtom i världen valt olika vägar, vissa har valt att hålla sina galor digitalt medan andra, exempelvis Cannes Lions, ställt in årets upplaga.

Nu meddelar Komm att årets Guldägget kommer att hållas digitalt den 29 maj mellan 13-14.30.

– Självklart är vi alla besvikna över att inte kunna mötas och fira Guldägget som vi brukar. Samtidigt behöver vi hitta ljusglimtar och mötas på andra sätt. Därför känns det självklart att inte ställa in Guldäggsgalan utan istället genomföra den på ett nytt sätt. Det nya formatet gör det möjligt för ännu fler att ta del av galan, dessutom utan kostnad. Och så snart att det är möjligt att vi kan träffas igen så lovar jag att vi bjuder in till en guldäggsefterfest där vi ännu en gång kan fira sida vid sida, säger Linda Nilsson, tf vd Komm.

Guldägget kommer precis som planerat att ledas av Sanna Tidbeck, medgrundare och producent på Volontaire, och Grotescokomikern och skådespelerskan Hanna Dorsin.

– När jag fick frågan om att leda Guldäggsgalan tackade jag ja på skoj eftersom det såklart måste vara ett skämt. En PRODUKTIONSLEDARE på Guldäggsscenen. Haha, what will they think of next, liksom. Men så visade det sig att det var på riktigt och ja, då lurade jag illa kvickt med mig Hanna. Hon är värsta proffset och kan typ allt och dessutom är det ju digitalt nu, så vad är det värsta som kan hända…? säger Sanna Tidbeck i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Här är juryn som ska utse årets Kycklingstipendiater 

Har du glömt bort vilka bidrag och byråer som har chans att vinna Guldägg? Friska upp ditt minne här!

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Vimeo är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.