Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Guldäggsgalan skjuts upp – inget datum klart

Publicerad: 11 mars 2020, 15:55

I dagsläget ser det ut som att Guldäggsgalan, planerad till den 23 april, kommer att skjutas upp på obestämd framtid.


Ämnen i artikeln:

Sveriges KommunikationsbyråerGuldägget 2020Guldägget

Under eftermiddagen kom Folkhälsomyndigheten med en rekommendation om att sammankomster på över 500 personer bör begränsas, en uppmaning som regeringen enligt finansmarknadsminister Per Bolund (MP) kommer att följa.

Det innebär att om restriktionerna ligger kvar kommer Guldäggsgalan, planerad till den 23 april, med dess cirka 1400 besökare att behöva ställas in eller skjutas upp.

Linda Nilsson, tf. vd på Sveriges kommunikationsbyråer, berättar för Resumé att de under morgonen tog beslut om att Guldäggsvernissagen i Stockholm den 19 mars kommer att hållas digitalt.

– Vi följer händelseutvecklingen noga och följer rekommendationer från ansvariga myndigheter och regeringen. Efter eftermiddagens hemställan från Folkhälsomyndigheten om regeringsbeslut om att folksamlingar om högst 500 personer tills vidare inte får hållas, följer ju också att själva galan den 23 april kommer att behövas skjutas upp. I nuläget finns inget planerat ersättningsdatum. Så fort vi har mer information kommer vi kommunicera detta till branschen, säger Linda Nilsson

I bland annat Frankrike har man avrått från större offentliga sammankomster till och med den 15 april. I Sverige är det dock fortfarande oklart hur länge rekommendationerna kommer att råda.

– Vi följer som alla andra rekommendationer från relevanta myndigheter dag för dag.  Just nu tror jag alla inblandade känner samma sak, oavsett om man känner oro för egen del så vill man visa omtanke och solidaritet för de grupper som kan komma att drabbas hårdast genom att minska allmän smittspridning. 

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.