lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Här är årets kycklingstipendiater

Publicerad: 19 maj 2021, 13:38

Haisam Mohammed, Neha Hirve och Hampus Elfström

Haisam Mohammed, Neha Hirve och Hampus Elfström har av Komm utsetts till Kycklingstipendiater 2021.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetKycklingstipendiet


Haisam Mohammed, grundare och creative director Uniform
Startade 22 år gammal byrån Brons som ska verka i gränslandet mellan pr, design, affärsnytta och populärkultur. Kort därefter lanserade han parfymmärket Uniform. Sitter också med i Berghs inkluderingsråd. 

Motiveringen för Haisam Mohammed lyder:

Du säger att du borde börjat tidigare, men vi är övertygade om att du har tusen år av kreativitet på en vanlig människas 9 liv. Med din entreprenöriella ådra tvekar du inte att skapa kreativa världar som inte viker för någon eller något. Du väntar inte. Och det är din mest slående egenskap, över alla superlativer som också hade beskrivit dig väl. Vi ser fram emot att svepas med och häpnas av allt vad du kommer göra härnäst. För att fatta oss kort: du doftar succé. Stort grattis, årets kycklingstipendiat Haisam Mohammed!


Neha Hirve, front-end utvecklare och visuell berättare. Tar examen från Hyper Island under 2021, men har redan hunnit prisas för sitt samarbete med regissören Roy Andersson i samband med hans film ”Om det oändliga”. 

Motiveringen för Neha Hirve lyder:

Du krockar världar vi inte såg komma. Du blandar ett känslosamt formspråk med ett pusslande av fyrkantig logik utan att be om ursäkt. Att nya format kan kännas så spännande, och hur lekfullt du tar oss med på en resa in i ditt alldeles egna universum. Vad är ditt nästa steg? Vilket rum kommer du öppna dörren och bjuda in oss till härnäst? Sluta aldrig utforska. Din trygghet inför din egen nyfikenhet lyser igenom, du både inspirerar och väcker förundran. Stort grattis, årets kycklingstipendiat Neha Hirve!


Hampus Elfström, Forsman & Bodenfors copywriter har bland annat vunnit Grand Prix i Cannes 2019 för Volvo Cars – E.V.A. Initiative. Samma år förklarade han ASAP Rocky-fallet för Donald Trump. Han är utbildad vid Miami Ad School.

Din fascination för livet i stort är slående. Utan rabalder eller omvägar förundras du och undersöker, i din egen takt som för oss går snabbt men säkert för dig tar tid. Allt du lämnar efter dig är så självklart. Små brödspår av frågor paketerade till emotionella spektakel, som vi tar med oss och ställer oss själva, knaprande på vår kammare – fast var det inte just reklam vi såg? Du tar dig an världen med en sån tilltro på din egen förmåga, när du ger dig ut i det okända och tar för dig. Var köper vi glasögon som dina? Vi vill se mer av det du ser. Stort grattis, årets kycklingstipendiat – Hampus Elfström.

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev