lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Här är vinnaren i Årets Tillväxtpris

Publicerad: 25 november 2021, 20:51

I år instiftades Årets Tillväxtpris, som delades ut under gårdagens gala Sveriges Bästa Marknadschefer. Initiativtagarna bakom priset är NoA och Resumé.

Ämnen i artikeln:

Sveriges Bästa MarknadschefLyko

R

Redaktionen

red@resume.se


Priset har sin bakgrund i att marknadsavdelningen spelar en nyckelroll i att driva tillväxt, genom att stå längst fram i att förstå kunderna och driva kundfokus. Årets Tillväxtpris belönar därför en marknadschef, som med sitt team, har åstadkommit imponerande affärsmässig tillväxt – där teamets marknadsföringskompetens har varit avgörande för resultatet. För att vinna priset behöver marknadschefen visa att hon eller han samverkat med andra avdelningar och påverkat andra åtgärder än kommunikation. Eftersom tillväxt skapas mest kraftfullt när marknadsföringen blir central för hela företaget och marknadschefen jobbar tätt tillsammans med andra funktioner.

Årets Tillväxtpris tilldelas LYKO:s marknadschef Kalle Eliason med team. Motiveringen lyder:

LYKO har uppvisat en stark tillväxt – klart bättre än marknaden, lönsam och uppenbart kunddriven. Kalle har, tillsammans med sitt team, spelat en avgörande roll för tillväxten genom att nyttja marknadsföringens fulla kraft. De har varit drivande i att förstå kundernas behov och definiera en strategisk position som möjliggjort såväl bred tillväxt som tydlig differentiering. 

Genom att samtidigt hämta kraft från företagets entreprenöriella DNA har teamet skapat en intern plattform som inspirerat till samverkan och experimentlusta över avdelningsgränserna. 

Resultatet har blivit förändringar i alla kanaler, inklusive sortiment, butik och kundservice. Dessutom har positionen kommunicerats externt med ett imponerande balanssinne. 

Sammantaget har Kalle och hans team visat med vilken kraft marknadsföring kan skapa tillväxt när den skaffar sig en central och samspelande roll i företag.

Årets Tillväxtpris utsågs av en jury, med djup förståelse av vad tillväxt innebär för företagets framgång. Juryn bestod av:

■ Ordförande: Niklas Bondesson, doktor i marknadsföring vid Stockholms universitet, rådgivare Noa Consulting och partner The North Alliance.

Anders Ullstrand, serieentreprenör, industriell rådgivare till Nordic Capital och styrelseproffs.

Andreas Fredmark, CFO TVM Digital och styrelseproffs med fokus på tillväxtbolag.

Ek. Dr. Ebba Laurin, disputerad vid Handelshögskolan i Stockholm och rådgivare inom affärsutveckling och transformation.

Erika Bennerholt, CEO Dermarome som haft ledande positioner på Schneider Electric, Bringwell AB och L’Oréal.

Johan Anselmsson, Professor, Lund University School of Economics & Management.

Niclas Sandin, CEO BookBeat, bygger en av Europas ledande streamingtjänster för ljud- och e-böcker.

Hedersomnämnande i Årets Tillväxtpris tilldelas Polestars team, med Nils Rylén i spetsen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev