onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Hon är vinnare av årets platinaägg

Publicerad: 20 april 2023, 19:31

Karin Ahlgren på Open Studio vinner årets platinaägg.

Årets Platinavinnare är Karin Ahlgren från Open Studio, som belönas för din känsla för stil, form och foto.

Ämnen i artikeln:

Guldägget 2023KOMMOpen Studio StockholmEvent

Nellie Pilsetnek

nellie.pilsetnek@resume.se


Sedan årets mottagare av Platinaägget inledde sin bana, på 90-talet, har det inte tagits en enda genväg. Vi talar här om en sällan nöjd perfektionist som är ohyggligt strävsam och hård mot sig själv – all design måste ha ett syfte och fylla en funktion. Den som vill ha form som utsmyckning får söka sig någon annanstans.

En osviklig känsla för stil, form och foto, har ofta kombinerats med intresse för mat och dryck – från Gröna Konsum, till Coop, Beijing 8, och kaffeföretaget Lycke. Lotta Lundgrens kokböcker är också exempel på vad denna säregna designhjärna kan skapa. Även arbetet med H&M Foundation & Global Change Award är en milstolpe i den legendariska karriären. Som entreprenör och byråledare i flera olika konstellationer har mottagaren haft stort inflytande över varumärken och formgivning även bortom sitt eget skapande.

I kontrast till den perfektionistiska yrkesmänniskan har vi här att göra med en generös, lyhörd och tillåtande person som ogärna står i strålkastarljuset själv. Det är över 25 år sedan samma person tog emot Kycklingstipendiet, och då på scen frågade: ”Får jag gå ner nu?”

Nu har alltså Karin Ahlgren fått gå upp på scen igen och är välkomnad in i platinaakademien.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev