tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Inget stoppar Garbergs koncept för Jula – vinner i långsiktigt

Publicerad: 21 april 2022, 19:52

Med ”Inget kan stoppa dig nu” ville Jula att Garbergs inspirera fler att fixa saker själva. Nu vinner det humordrivna, vardagsnära konceptet 100-wattaren i kategorin långsiktigt.

Ämnen i artikeln:

100-wattarenJulaGarbergs

R

Redaktionen

red@resume.se


2018 valde familjeföretaget Julas marknadschef Jonas Järrenfors Garbergs som ny reklambyrå. Med över 100 varuhus och en växande e-handelsaffär är varumärket en av de största aktörerna inom kategorin i Norden. Året innan byråvalet hade företaget genomfört en omfattande omstöpning av affärsidén, visionen och värdegrunden.

Detta skapade behov av att gå från rationell till mer emotionell, och mer engagerande kommunikation med fokus på reklamfilm. Konceptet ”Inget kan stoppa dig nu” syftar till att motivera och inspirera fler människor att fixa saker på egen hand. 

Under snart fyra år har tittarna kunnat följa olika karaktärer som använder Julas produkter i situationer som tydligt mynnar ut i igenkänningshumor. Sedan starten har konceptet använts sig Starships hitlåt ”Nothings gonna stop us now” från 1986 som soundtrack.

Under pandemin har Julas vision att inspirera fler och kommunikationskoncept fyllts med ny relevans då många svenskar fått upp ögonen för hemmafixtrenden. Bolaget har gjort rekordresultat 2020 och 2021 med en god tillväxt de senaste åren och presenterade nyligen en etablering i Tyskland och Österrike.

Nu vinner Garbergs och Julas koncept ”Inget kan stoppa dig nu” 100 watt i kategorin långsiktigt. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.Övriga vinnare i kategorin Långsiktigt:

75-watt
Stora nog att göra skillnad, McDonald's, NORD DDB Stockholm

50-watt
Fossilfritt liv inom en generation, Vattenfall, NORD DDB Stockholm

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev