Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ingo och Fredrik Bonds Coca-Cola-film nomineras i prestigefyllda DGA

Publicerad: 9 januari 2020, 12:11

Den svenske regissören Fredrik Bond tävlar mot Ridley Scott och Spike Jonze Directors Guild Awards.

Ämnen i artikeln:

Fredrik BondRegissörIngo

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under 2019 relanserade reklambyrån Ingo Coca-Cola Light Taste i Sverige och resten av den europeiska marknaden med konceptet ”Take it Lightly”. Kampanjens startskott var en pampig film signerad den svenske regissören Fredrik Bond. För sitt arbete med filmen är Bond nu nominerad i DGA Awards i konkurrens med bland annat Spike Jonze och Ridley Scott.

Med konceptet ”Take it Lightly”, ville Coca-Cola Light Taste kommunicera att folk inte skulle låta de små irritationsmomenten nöta ner kärleken. Filmen tar utgångspunkt i vändpunkten – ögonblicket när en partnerns charmiga små egenheter plötsligt känns som outhärdliga ovanor – beroende på hur man väljer att se på situationen.

Filmens samtliga scener spelades in i ett vårvintrigt Stockholm under 2019, innehåller både isvaksbad och en duett-version av den klassiska Motown-dängan ”My Guy”, framförd av skådespelarna själva. Nu har denna film bidragit till att Bond blivit nominerade i kategorin ”Outstanding Directorial Achievement in Commercials for 2019”

– Fredrik Bond är en fantastisk regissör som från första mötet förstod kärnan i vår idé. Genom sin känsla för hantverk och passion för storytelling bidrog han till att förkroppsliga den typ av tonalitet vi vill utveckla för Coca-Cola Light Taste, säger Björn Ståhl executive cretaive director på Ingo i en kommentar.

Prisutdelningen sker den 26 januari 2020. 

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev