onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Tävling

Ingos mögliga succé för Burger King vinner i integrerat

Publicerad: 19 maj 2021, 13:11

”Moldy Whooper” har tagit världen med storm och kanske satt en ny standard för snabbmatskommunikation. Nu vinner Ingo och Burger King guldägg i kategorin integrerat.

Ämnen i artikeln:

GuldäggetSCP GREYBurger King

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Burger King överraskande världen med en integrerad reklamkampanj som visar sin klassiska hamburgare Whopper täckt av mögel. Istället för att, enligt formulär 1A inom segmentet, presentera sin produkt med retuscherade bilder till perfektion lät Burger King sin kronjuvel ruttna. Allt för att berätta att varumärket tagit bort konstgjorda konserveringsmedell.  

De anmärkningsvärda bilderna visade riktigt mögel som växer på varje kvadratmillimeter av den ikoniska burgaren.

Kampanjen förvånade, chockade, provocerade. Motbjudande och samtidigt slående enkel och tydlig som kommunikationslösning på ett komplext problem inom snabbmatsindustrin. Många hade en åsikt om ”Moldy Whooper”, men när Burger Kings varumärkesvärden tickade uppåt och försäljningen steg applåderade de tidigare kritikerna. Ett mod som betalade av sig i förtjänad uppmärksamhet, i försäljning och i Ingos prisskåp. Inte bara under guldägget.

 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Bild 1/2  

Ingo och Burger Kings kampanj ”Moldy Whooper” vinner i integrerat med motiveringen:

”Att i en tid när all data (och sunt förnuft) säger till dig att den här idén borde stannat i skissblocket, genomföra årets mest iögonfallande idé, talar inte bara för mod men framför allt en gedigen förståelse för kreativ kommunikation. Regler och sanningar är till för att brytas. Den här kampanjen bröt mot alla regler på ett oemotståndligt och självklart sätt där den visuella lösningen får alla att stanna upp oavsett var man befinner sig. Grattis till en kampanj som kommer åldras med värdighet.”

Silverägg går till:
”Pappahjälpen”, Oatly – Department of Mind Control
”Call Girls”, Talita, Åkestam Holst
”The No Show Room”, Göteborgs Internationella FIlmfestival, Stendahls
”McDO”, McDonald's, Nord DDB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev