Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag26.02.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Tävling

"Jag är medveten om att mediernas bild av mig påverkar synen på banken"

Publicerad: 23 Januari 2013, 16:38

Michael Wolf

Foto: Magnus Hallberg, Scanpix

Koncernchefen Michael Wolf tog över när Swedbank var i kris. Han satsade från start på att återerövra bankens dna och där har kommunikation visat sig bli en av de mest livskraftiga generna.


Ämnen i artikeln:

Michael WolfNäringslivets 150

Swedbanks koncernchef Michael Wolf vann Resumés pris "Näringslivets Superkommunikatör". När han kom till Swedbank 2009 var banken och varumärket i kris.

Du har sagt att Swedbank ska hitta tillbaka till sitt dna. Hur viktigt är kommunikationen i detta?
– Oerhört viktigt. För bara fyra år sedan var vi krisbank, som tappat det mesta av vårt förtroende. I dag är vi en av Europas mest stabila och starka banker. Den här förflyttningen har bara kunnat genomföras för att värderingarna redan satt i väggarna och för att vi löpande berättat vart vi var på väg, säger Michael Wolf till Resumé.

I oktober 2012 beskrivs Michael Wolf som ”en annorlunda börschef” och Expressen sätter rubriken ”Ledarvargen – Michael Wolf förvandlade Swedbank från krisbank till komet på börsen”

– Jag är ju också medveten om att mediernas bild av mig påverkar mångas syn på banken, positivt och negativt. Internkommunikation sägs vara en stark sida hos dig.

Läs hela intervjun i papperstidningen.

Janne Sundling

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.